Pallets. Opzetranden. Etcetera.

welkom bij 123pallets.nl

Europaletten

Bent u op zoek naar een europaletten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Bij ons vindt u diverse soorten voor uw transportoplossing!

Europaletten zijn misschien wel de meest bekende paletten die er zijn. Zij worden dan ook gebruikt voor diverse doeleinden en in verscheidene branches. Ze kunnen zowel gebruikt worden voor uw opslag als voor transport. Europaletten hebben standaard een afmeting van 80 x 123cm en kunnen maximaal tot 2000kg dragen. Belangrijk is wel dat het gewicht over de europaletten gelijkmatig verdeeld is. Europaletten mogen uitsluitend deze naam dragen, wanneer zij aan specifieke eisen voldoen. Deze kwaliteitseisen zijn opgesteld vanuit de EPAL-normen.

Een groot voordeel van het gebruik van deze paletten is dat zij in geheel Europa gebruikt een geaccepteerd worden. Het inwisselen en inleveren van de europaletten levert binnen Europa dus geen enkel probleem op. Europaletten zijn herkenbaar aan het `Euro´ logo. Het statiegeld dat men ontvangt bedraagt in heel Europa ongeveer 10 euro per europallet. Beschadigde paletten verliezen vaak hun gehele waarde. Bij reparatie wordt de statiegeld waarde in zijn geheel hersteld, mits de pallet voldoet aan de gestelde normen van de EPAL.

Houten of kunststof europaletten

Kunststof europaletten bieden vele voordelen als transport hulpmiddel. Kunststof heeft als eigenschap dat het goed te onderhouden en prima afwasbaar is. Kunststof paletten zijn door het ontwerp erg makkelijk stapelbaar. Zo kunt u uw paletten veilig opbergen en veel ruimte besparen. Vertraging in het productie of logistiek proces door splinters en spijkers behoort met kunststof europaletten tot het verleden.  Hoewel de kunststof europaletten duurder zijn, kunnen ze door hun lange levensduur toch voordeliger voor u uitpakken.

Houten europaletten  zijn duurzaam en gebruiksvriendelijk. Bij schade zijn deze vrij eenvoudig te herstellen. Houten europaletten worden volgens de internationale norm behandeld met een beschermingsmiddel om verspreiding van onder andere houtverterende insecten te voorkomen. Houten europaletten zijn dus net als de kunststof europaletten zeer hygiënisch en te perfect onderhouden.

Opzetranden en deksels voor uw europaletten

123pallets verkoopt ook opzetranden en deksels voor uw europaletten. Maak op een eenvoudige en veilige wijze stapels van uw europaletten en zorg voor een overzichtelijke opslag van uw producten. Uw waar wordt beschermt tegen ongedierte, vocht, licht en weersinvloeden. Laat de opzetranden en deksels door ons bedrukken met uw bedrijfslogo voor een professionele uitstraling en gratis exposure van uw organisatie. Ook voor europaletten met bedrijfslogo bent u bij 123pallets  op het juiste adres. Neem contact op met een van onze medewerkers voor meer info.

 

Klik hier voor alle diensten van 123pallets: