Pallets. Opzetranden. Etcetera.

welkom bij 123pallets.nl

De europallet


 

Europallets

De Europallet is de meest gebruikte pallet in Nederland, België en in Europa. 123Pallets levert europallets uit voorraad, zowel nieuw als gebruikt. Heeft u Europallets over en wilt u deze inleveren? Wij halen ze graag bij u op. 

Over de Europallet

Hoogte, breedte, gewicht, draagvermogen van EPAL europallets

Informatie over europallets

Afmetingen europallets

Europallets uit Voorraad

Bekijk alle pallets van 80x120cm van hout, kunststof, houtvezel, karton.....

Europallets

Bestellen europallets

Europallet Inkoop

Statiegeld, inruilwaarde, inkopen europallets, inleveren .....

Waarde europallets

waarde europallets

 

Over europallets

De europallet is zeer waarschijnlijk de meest bekende en gebruikte pallet ter wereld. Deze wordt dan ook gebruikt voor allerlei doeleinden en voor veel toepassingen ingezet; van transport tot statisch gebruik. Europallets worden onderling geruild bij aflevering (vol voor leeg). De statiegeld waarde van een europallet is vooral een rekenwaarde. De administratieve waarde bedraagt in heel Europa ongeveer tien euro.

Een europallet afmeting is standaard 80 cm bij 120 cm en kan maximaal 2000kg dragen, mits het gewicht gelijkmatig is verdeeld. Een pallet mag  de naam Europallet dragen wanneer deze aan de specifieke eisen voldoet. Voor EPAL Europallets dient deze tevens te voldoen aan de EPAL-normen.

Dit laatste is herkenbaar aan de gedrukte letters ‘EPAL’. EPAL pallets worden geassembleerd door bedrijven met een bepaalde kwaliteitsnorm in hun productieproces. Als een europallet (ernstig) beschadigd raakt, verliest deze zijn waarde. Gelukkig kunnen kappotte pallets worden hersteld door gespecialiseerde en bevoegde bedrijven. Een herstelde europallet waarbij een plank of blok op de juiste wijze is vervangen, mag daarna weer het keurmerk dragen. Een europallet staat garant voor duurzaamheid en kwaliteit. U kunt uw europallet in onze webshop bestellen. Of neem telefonisch contact met ons op voor een gedegen advies op maat.

Afmetingen europallets

 

Kiezen voor een houten of kunststof europallet

Een kunststof europallet biedt vele voordelen als logistiek hulpmiddel. Denk hierbij aan de vochtafstotende en afwasbare eigenschappen, waardoor het een onderhoudsvriendelijke middel is. Een kunststof europallet kan daarnaast zeer eenvoudig worden gestapeld. Dit levert u een veiligere werkruimte op. Een ander aspect op het gebied van veiligheid is het ontbreken van splinters en spijkers. De prijs van een kunststof europallet ligt uiteraard hoger dan andere pallets, maar de gemiddelde levensduur van een kunststof europallet is een stuk langer.

Een houten europallet is relatief licht in gewicht en eenvoudig te repareren. Uiteraard worden deze voorzien van een speciale behandeling om verspreiding van houtvernietigende organismen zoals insecten te voorkomen. Een houten europallet is daarom net als de kunststof variant een zeer hygiënisch product. Met een hogedrukspuit is het vrij eenvoudig om ze goed schoon te maken.

Bestellen europallets

 

Opzetranden en deksels voor uw europallet

123pallets verkoopt ook opzetranden en deksels voor uw europallet. Een perfecte oplossing wanneer u op zoek bent naar stapelbare containers. Zo kunt u uw producten beschermen tegen stof en licht. Het is tevens een praktisch middel wanneer uw product beschermt dient te worden tegen diefstal omdat het inbraakvertragend werkt. Uw producten  zitten veilig opgeborgen. Met de opzetranden kunnen uw producten op een europallet gestapeld worden met een hoogte tot ongeveer 140 cm. Een deksel kan gebruikt worden om de producten per europallet van elkaar te scheiden.

Opzetranden voor europallet

 


Klik hier voor andere producten van 123pallets: