Pallets. Opzetranden. Etcetera.

welkom bij 123pallets.nl

Europallets Inleveren

Heeft een europallet waarde?

Ja. Europallets kunnen opnieuw gebruikt worden en hebben handelswaarde, mits deze van hout, gangbare afmetingen en goede kwaliteit zijn. Kapotte europallets kunnen vaak gerepareerd worden, mits de beschadigingen beperkt zijn. Europallets zijn dus geld waard. Het loont de moeite om contact op te nemen over de actuele europallets waarde.

Statiegeld europallets

Er zit geen statiegeld op europallets. De Europallet is onderdeel van het EPAL ruil systeem. Dat wil zeggen dat de pallet bij aflevering met lading wordt geruild voor een zelfde pallet zonder lading. In theorie behoudt ieder zo zijn eigen pallets. Dat ruilen gaat niet altijd zoals bedoeld: als er even geen lege pallets zijn bijvoorbeeld. In dat geval ontstaan er ruiltegoeden die verrekend kunnen worden, mits de administratie en afspraken goed op orde zijn. Sommige bedrijven berekenen een soort statiegeldwaarde per europallet, indien het ruilen niet tot stand komt. Dit is meestal vooral een administratieve waarde. De werkelijke waarde is de handelswaarde en die kan afwijken van de (boekhoudkundige) statiegeldwaarde. 

Pallets inleveren

Heeft u europallets over, of andere pallets? Die zijn dus vaak wat waard! U kunt uw EPAL europallets en blokpallets bij ons inleveren. Wij komen ze bij u ophalen wanneer het u uitkomt en geven een uitstekende vergoeding voor de pallets. Voor meer informatie klikt u op de volgende knop.

 

Pallets inleveren