Pallets. Opzetranden. Etcetera.

welkom bij 123pallets.nl

Paletten

Op zoek naar paletten van hoge kwaliteit? De online shop van 123pallets heeft een groot assortiment. U heeft de keuze uit allerlei soorten en maten; van klein tot groot; van hout tot kunststof en van nieuw tot gebruikt.

Houten paletten

De houten paletten kent iedereen. Het is niet voor niets dat de meeste paletten van hout zijn gemaakt. Het gebruik van de houten uitvoering is zo populair, omdat het gebruik grote voordelen kent. Zo zijn ze na beschadiging heel gemakkelijk te repareren. Omdat de afzonderlijke onderdelen eenvoudig te vervangen zijn, is hergebruik van beschadigde houten paletten een koud kunstje. Houten paletten gaan lang mee en zijn hierdoor milieuvriendelijk te noemen.

Naast nieuwe houten paletten leveren we ook gebruikte exemplaren. Uiteraard worden tweedehands paletten volledig terug gebracht in de originele staat en dragen we zorg dat ze aan alle gestelde eisen voldoen. Door het hout te hergebruiken kunnen we deze voor een relatief lage prijs verkopen. Tevens zijn de houten paletten biologisch afbreekbaar en zijn zij dus minder schadelijk voor de natuur als bijvoorbeeld kunststof paletten. Houten paletten zijn dus milieuvriendelijk, goedkoop en makkelijk te repareren.

Kunststof paletten

Als logistiek hulpmiddel zijn kunststof paletten ideaal. Door de stevigheid van het materiaal wordt de levensduur aanzienlijk verhoogd. Bij vervoer van vochtige of vloeibare producten leveren kunststof paletten grote voordelen op, omdat ze waterafstotend zijn. Ten opzichte van hout en karton biedt kunststof voordelen tijdens opslag onder extreme omstandigheden. Bijvoorbeeld bij opslag in gebieden met veel neerslag of een tijdelijke opslag in een staalfabriek waarin men met hoge temperaturen te kampen heeft. Mede door hun stevigheid hebben zij een langere levensduur dan houten paletten en voldoen aan strenge eisen die gelden in Europa, Azië, Australië en de USA. 

Naast retour exemplaren leveren we tevens pallets voor eenmalig gebruik.

Kartonnen paletten

Kartonnen paletten zijn een lichtgewicht alternatief voor houten of kunststof paletten. Ook zijn ze zeer milieuvriendelijk omdat het gemaakt wordt van een biologisch afbreekbaar en een recyclebare grondstof wordt gemaakt. Qua sterkte doen zij niet onder voor de houten pallets.  Maar ze zijn wel een stuk lichter dan houten pallets. Ideaal voor vervoer waar gewichtsbesparing gelijk staat aan kostenvermindering. Als de beschadiging te groot is geworden, kan deze gewoon bij het oud papier worden gedaan.

Hoewel water de grootste vijand is van papier,  zijn al onze kartonnen pallets vochtbestendig. Mede hierdoor zijn onze kartonnen paletten uitstekend geschikt voor gebruik in de koeling of diepvries.

 

Klik hier voor alle diensten van 123pallets: