Pallets. Opzetranden. Etcetera.

welkom bij 123pallets.nl

Kunststof pallet

Voor een hoogwaardige kunststof pallet kunt u uiteraard bij 123pallets terecht. Wij hebben een kunststof pallet voor ieder soort transport. Neem een kijkje in de webwinkel om te zien welke pallet het meest passend is voor uw bedrijf.

De eigenschappen van een kunststof pallet

Een kunststof pallet of een houten pallet zijn in principe even sterk. De intensiteit van uw transporten en uw logistiek proces zijn belangrijke factoren in uw keuze. Houten pallets worden doorgaans het meest gebruikt. Hout is relatief goedkoop en een prima grondstof voor wat betreft recycling. Houten pallets worden vaak gebruikt in een open palletsysteem. In een gesloten palletsysteem is een kunststof exemplaar de meest geschikte soort.  Het omwisselen van een lege kunststof pallet kan gebeuren op basis van onderling gemaakte afspraken. Er zijn verscheidene internationaal opererende pallet pool systemen actief.

Een kunststof pallet is verkrijgbaar in allerlei maten en van verschillende kwaliteit. De kwaliteit van een de pallet hangt voornamelijk af van de gebruikte grondstoffen, de dikte van de palletwanden en de gebruikte persdruk. Al deze elementen bepalen welke kwaliteit een kunststof pallet heeft. Deze kwaliteit bepaalt de draagkracht is van een kunststof pallet. Bij 123pallet zijn alle pallets van de hoogste kwaliteit.

Een kunststof pallet bestaat uit één geheel en is door middel van het spuitgiet proces vervaardigd. Het ontbreken van losse verbindingen zorgt ervoor dat de pallet erg sterk is. Een kunststof pallet raakt vanwege zijn vorm bijna nooit beschadigd en zij veroorzaken haast nooit storingen in een logistiek proces. Dit komt omdat schroeven, splinters of gebroken planken ontbreken. Een kapotte kunststof pallet kan in zijn gehele worden gerecycled. Er kan dan weer ene nieuwe kunststof pallet worden geproduceerd. Het repareren van een kunststof pallet bij eventuele beschadiging is redelijk prijzig. De reparatie van een kunststof pallet dient gedaan te worden door speciaal gecertificeerde bedrijven.

Opzetranden en deksels voor een kunststof pallet

123pallets verkoopt tevens  deksels en opzetranden voor uw kunststof pallet. Met behulp van deze hulpstukken kunt u een container maken van uw kunststof pallet. Zo worden uw producten beschermt tegen stof, licht en stootschade. Uw product zit op deze manier veilig opgeborgen en zal dieven afschrikken omdat zij niet makkelijk bij uw waar kunnen komen. Met behulp van de opzetrand aan uw kunststof pallet kunnen uw producten opgestapeld worden tot een hoogte van ongeveer 140cm. De deksel kan gebruikt worden om uw pallets gemakkelijk te stapelen zonder schade te veroorzaken.

 

Klik hier voor alle diensten van 123pallets: