Pallets. Opzetranden. Etcetera.

welkom bij 123pallets.nl

Plastic pallet

Op zoek naar een plastic pallet? Bij 123pallets verkopen wij een groot aanbod van deze pallets. Voor ieder soort transport kunt u bij ons een geschikte plastic pallet vinden. Neem een kijkje in onze webshop om uw plastic pallet te kiezen.

De eigenschappen van een plastic pallet

Een houten pallet of plastic pallet kan in principe evenveel gewicht dragen. De toepassing bepaalt echter of je beter kan kiezen voor een houten of een plastic pallet.  Houten pallets worden nog steeds het meest gebruikt en bieden de beste garantie voor het gebruik in een open palletsysteem. In een gesloten systeem kan men beter gebruik maken van een plastic pallet.

Inruilen van een lege pallet kan gebeuren op basis van onderlinge afspraken. Er zijn namelijk diverse internationaal opererende pallet pool systemen actief. Een plastic pallet is net als een houten pallet verkrijgbaar in diverse varianten die in kwaliteit en prijs verschillen. De kwaliteit hangt af van het de toegepaste grondstoffen, de persdruk en de dikte van de palletwanden. De kwaliteit van het materiaal is dus erg belangrijk voor de draagkracht van het plastic pallet.

De voordelen van een plastic pallet

Een plastic pallet vormt een homogeen geheel door het spuitgiet proces. Het ontbreken van losse verbindingen maakt de een plastic pallet zeer stevig en bij normaal gebruik raken deze pallets dan ook zelden beschadigd. Mede door de homogeniteit van een plastic pallet kunnen zij geen storingen veroorzaken door bijvoorbeeld losse spijkers, gebroken planken of splinters. Dit zijn zeer grote voordelen ten opzichte van houten pallets. Een afgedankte plastic pallet kan volledig worden gerecycled om hier een nieuwe uit te vervaardigen.  Het reparen van een plastic pallet is daarentegen redelijk prijzig en dient door speciaal gecertificeerde bedrijven uitgevoerd te worden.

Opzetranden en deksels voor een plastic pallet

123pallets verkoopt tevens opzetranden en deksels voor uw plastic pallet. U kunt met behulp van de opzetranden en deksels een stapelbare container maken van uw plastic pallet. Op deze manier kunt u uw producten beschermen tegen stof, licht en stootschade. Tevens is dit een goede manier om eventuele dieven af te schrikken omdat de randen en deksel inbraakvertragend werken. Met de opzetranden kunnen uw producten opgestapeld worden tot een hoogte tot ongeveer 140 cm. De deksel kan gebruikt worden om  de producten per plastic pallet van elkaar te scheiden. Met behulp van een plastic pallet in combinatie met opzetranden worden uw producten niet verdrukt en kunnen op een veilige manier gestapeld worden.

 

Klik hier voor alle diensten van 123pallets: