Pallets. Opzetranden. Etcetera.

welkom bij 123pallets.nl

Blokpallets

Een blok pallet wordt opgebouwd uit verschillende delen en bestaat uit een bovendek, tussendek, onderdek en de blokken die de dekken verbinden. Een blokpallet heeft vaak een afmeting van 100 cm x 120 cm. Deze afmetingen zijn zeer gangbare afmetingen. Hierdoor wordt blok pallet ook wel een industriepallet genoemd. Verder vind je op de markt een blok pallet met de afmeting 80x120cm, 110x110cm en 100x120cm. Deze maten zijn redelijk gangbare maten binnen de logistiek. Het gewicht dat een blok pallet kan dragen is afhankelijk van de dikte van de planken en blokken. Een blok pallet wordt ook wel een vierweg pallet genoemd omdat een heftruck een blok pallet vanaf alle vier kan tillen.

De keuze voor het type blokpallet is afhankelijk van het geplande gebruik, het te vervoeren materiaal, de regelgeving, de manier van transport en het geplande onderhoud. Een blok pallet is na de europallet de meeste gebruikte palletvorm en is erg geschikt voor palletstellingen. De blok pallets zijn verkrijgbaar in de uitvoeringen licht, middelzwaar en zwaar en in de materialen hout en kunststof. Blokpallets zijn er zowel rond omlopend als langlopend. De laatste is eventueel geschikt voor gebruik met een palletstapelaar. Een bekend voorbeeld van  een blok pallet is de lichte en middelzware fruitpallet.

Houten blok pallet

Een houten blok pallet staat bekend om zijn gebruiksgemak en goede prijs kwaliteit verhouding. De houten blok pallets zijn eenvoudig te repareren. Hierdoor is de houten blok  een zeer gebruiksvriendelijk product.  Als een plank of blok beschadigd raakt, hoeft immers alleen dit onderdeel vervangen te worden.

Ook bij 123pallets worden gebruikte houten blok paletten ingekocht. Deze pallets worden onder streng toezicht opgeknapt en voldoen daarna weer aan alle wettelijke eisen. Op deze wijze wordt het milieu ontzien en hoeven er een stuk minder bomen te worden gekapt.

Kunststof blok pallet

Een kunststof blok pallet is in specifieke gevallen een prima oplossing voor uw logistieke uitdagingen, vooral het vervoer van vochtige producten zoals bijvoorbeeld bepaalde voedingsmiddelen of vloeistoffen. Kunststof paletten zijn zeer hygiënisch. Eenvoudig schoon te maken en ideaal ter voorkoming van contaminatie van uw waar. Daarnaast gaat een kunststof blok pallet zeer lang mee. Een blok pallet behoud dus zijn sterkte, ongeacht de hoogte van de luchtvochtigheid of extreme weersomstandigheden. Een kunststof blok pallet overleeft zowel de extreme omstandigheden in de buitenlucht als in een fabriekshal. Helaas kan een kunststof blok pallet niet gerepareerd worden als deze beschadigd is.

 

Klik hier voor alle diensten van 123pallets: