123pallets.nl

Wat is een blokpallet?

Door:123Pallets.nl
Wat is een blokpallet?
Blokpallets zijn stevige 4-wegs pallets gebouwd op een fundering van meerdere blokken. Ze zijn benaderbaar van vier kanten en geschikt voor zware ladingen.

Wat is een blokpallet?

Een blokpallet wordt opgebouwd uit verschillende delen en bestaat uit een bovendek, tussendek, onderdek en de blokken die de dekken verbinden. Een blokpallet heeft vaak een afmeting van 100 cm x 120 cm. Deze afmetingen zijn zeer gangbare afmetingen. Hierdoor wordt blok pallet ook wel een industriepallet genoemd. Verder vind je op de markt een blokpallet met de afmeting 800 x 1200 mm, 1100 x 1100 mm en 1000 x 1200 mm. Deze maten zijn redelijk gangbare maten binnen de logistiek. Het gewicht dat een blokpallet kan dragen is afhankelijk van de dikte van de planken en blokken. Een blokpallet wordt ook wel een vierweg pallet genoemd omdat een heftruck een blok pallet vanaf alle vier kan tillen.

De keuze voor het type blokpallet is afhankelijk van het geplande gebruik, het te vervoeren materiaal, de regelgeving, de manier van transport en het geplande onderhoud. Een blokpallet is na de Europallet de meeste gebruikte palletvorm en is erg geschikt voor palletstellingen. De blok pallets zijn verkrijgbaar in de uitvoeringen licht, middelzwaar en zwaar en in de materialen hout en kunststof. Blokpallets zijn er zowel rond omlopend als langlopend. De laatste is eventueel geschikt voor gebruik met een palletstapelaar. Een bekend voorbeeld van een blokpallet is de lichte en middelzware fruitpallet.

Houten blokpallet

Een houten blokpallet staat bekend om zijn gebruiksgemak en goede prijs kwaliteit verhouding. De houten blokpallets zijn eenvoudig te repareren. Hierdoor is de houten blokpallet een zeer gebruiksvriendelijk product. Als een plank of blok beschadigd raakt, hoeft immers alleen dit onderdeel vervangen te worden.

Ook bij 123pallets worden gebruikte houten blokpaletten ingekocht. Deze pallets worden onder streng toezicht opgeknapt en voldoen daarna weer aan alle wettelijke eisen. Op deze wijze wordt het milieu ontzien en hoeven er een stuk minder bomen te worden gekapt.

Kunststof blokpallet

Een kunststof blokpallet is in specifieke gevallen een prima oplossing voor uw logistieke uitdagingen, vooral het vervoer van vochtige producten zoals bijvoorbeeld bepaalde voedingsmiddelen of vloeistoffen. Kunststof paletten zijn zeer hygiënisch. Eenvoudig schoon te maken en ideaal ter voorkoming van contaminatie van uw waar. Daarnaast gaat een kunststof blok pallet zeer lang mee. Een blokpallet behoud dus zijn sterkte, ongeacht de hoogte van de luchtvochtigheid of extreme weersomstandigheden. Een kunststof blok pallet overleeft zowel de extreme omstandigheden in de buitenlucht als in een fabriekshal. Helaas kan een kunststof blokpallet niet gerepareerd worden als deze beschadigd is.

Contact

Wil je meer weten over ons aanbod aan pallets? Geen probleem! Voor meer advies kun je ons bereiken via 0499-491034 of via [email protected].

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter