123pallets.nl

Pallets voor particulieren

Door:123Pallets.nl
Pallets voor particulieren
Wanneer je als particulier pallets wil kopen, dan zijn er een aantal zaken waar je van te voren rekening mee moet houden. Zo voorkom je teleurstellingen achteraf.

Pallets voor particulieren

Pallets zijn een gebruiksvoorwerp voor logistieke processen van bedrijven en organisaties. Wij leveren daarom aan bedrijven en instellingen die goederen vervoeren met pallets.

In toenemende mate zien wij bestellingen van particulieren voor - doorgaans houten - pallets, meestal met het doel om er meubels van te maken of voor in de tuin of camping. Dit juichen wij natuurlijk van harte toe. Er zijn wel enige zaken waar u als particulier rekening mee moet houden bij het aanschaffen van pallets.

Lees onderstaande daarom goed door om teleurstellingen te voorkomen. Mocht u als particulier één of meerdere pallets aan willen schaffen, dan kunt u dat het best doen via onze zusterwebsite: Logistiekonline, waar we particulieren meer ondersteuning kunnen bieden bij hun aankoop.

Kies de juiste pallets

Gebruik voor meubels zoals bedden e.d. bij voorkeur nieuwe pallets, deze zijn vaak het mooist. Tenzij u echt kiest voor het doorleefde karakter van gebruikt hout: kies dan voor gebruikte pallets. Deze kunnen wel vies en beschadigd zijn. De meest gekochte pallets door particulieren zijn de nieuwe europallet en de gebruikte europallet.

Pallets kunnenen nat zijn

Houten pallets kunnen nat zijn bij aflevering. Gebruikte houten pallets worden doorgaans buiten opgeslagen. Ze kunnen dan nat worden door de regen. Ook nieuwe pallets worden wel eens buiten opgeslagen. Ook kunnen de pallets nat worden in transport. Natte pallets zijn doorgaans prima te gebruiken in logistieke processen dat is daarvoor geen enkel probleem (uitzonderingen daargelaten). Maar als particulier wilt u ze wellicht toch liever droog hebben. U kunt ze dan gewoon enige tijd laten drogen in uw huis of schuur. De kern van de pallet blijft namelijk wel droog.

Pallets kunnen vies zijn

Zowel nieuwe als gebruikte pallets kunnen (een beetje) vies zijn. Ook nieuwe houten pallets worden onverpakt vervoerd met een vrachtwagen, en kunnen dan een beetje vies worden. Voor normaal logistiek gebruik is dat geen probleem. Maar als u er meubels van wilt maken, houdt er dan rekening mee dat u de pallets misschien moet schoonmaken en opschuren.

Pallets kunnen ruw zijn

Pallets kunnen splinters, knoesten en andere scherpe kantjes bevatten. Als u een pallet gaat bewerken of inzetten voor persoonlijk gebruik, is het raadzaam deze eerst op te schuren en te ontdoen van oneffenheden.

Pallets kunnen afwijken van de foto

Hout is een natuurlijk materiaal. Iedere partij hout heeft weer andere kwaliteiten. Geleverde pallets kunnen daarom altijd afwijken van de foto. Zeker bij gebruikte pallets is dit het geval. Er kunnen kleine onvolkomenheden aan of op zitten die geen nadelige impact hebben voor de logistieke toepassing. We controleren niet of de pallet mooi is of niet is, wel of hij geschikt is voor hergebruik. Voor EPAL pallets hanteren we daarvoor de strikte normen van EPAL organisatie.

Mocht u als particulier een pallet aan willen schaffen, dan raden we u aan om dat via onze zusterwebsite van Logistiekonline te doen. Daar kunt u desgevraagd meer ondersteuning krijgen bij uw aankoop.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter