123pallets.nl

Wat is een EPAL Europallet?

Door:123Pallets.nl
Wat is een EPAL Europallet?
123pallets heeft altijd EPAL Europallets op voorraad staan, de meestgebruikte pallets ter wereld. Je hebt vast al wel eens van een "Europallet" gehoord, maar wat is het nu precies?

Wat is een EPAL Europallet precies?

Een EPAL Europallet is in de basis een gestandaardiseerde pallet met een EPAL stempel. Dit keurmerk geeft je de zekerheid dat een pallet aan kwaliteitseisen voldoet en standaard afmetingen heeft, zoals opgesteld door de European Pallet Association. Het is een 4-weg pallet, bestaande uit klossen met planken daarop bevestigd. De pallet is aan alle zijden open zodat de pallet van alle kanten benaderd en opgepakt kan worden met een heftruck.

EPAL Europallets hebben standaard afmetingen van 1200 x 800 x 145 mm. EPAL Europallets kunnen opgepakt worden door elk type heftruck. Dit maakt ze dus eenvoudig en veelzijdig in het gebruik. De pallets hebben 3 sledes, ook wel bruggen genoemd. Elke EPAL Europallet is gemaakt van massieve houten onderdelen, wat zorgt voor een hoog draagvermogen van 1500 kg.

Om te garanderen dat een EPAL pallet aan de gevraagde kwaliteitseisen voldoet, mag niet iedereen zomaar dit type pallets produceren of repareren. Enkel bedrijven met een EPAL certificatie mogen dit. Rotom Nederland BV, de groep waar 123pallets ook onder valt, heeft een licentie om EPAL Europallets te repareren.

Maak van je pallet een kist voor losse producten

Mocht je een pallet meer veelzijdig willen gebruiken, kijk dan eens naar onze palletranden. Deze zijn niet alleen een goedkope oplossing om bergruimte te creëren, maar ook een flexibele. Met palletranden in huis wordt ieder pallet namelijk potentieel een kist, afhankelijk van waar de behoefte ligt

Bij ons ben je aan het juiste adres voor logistieke middelen voor opslag en intern transport. Voor meer advies kun je ons bereiken via 0499-491034 of je kunt ons totaalaanbod aan pallets en magazijnwagens via onze website www.123pallets.nl bekijken.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter