Pallets. Opzetranden. Etcetera.

welkom bij 123pallets.nl

Particulier pallets kopen?

Lees dit dan eerst.

 

Pallets zijn een gebruiksvoorwerp voor logistieke processen van bedrijven en organisaties. Wij leveren daarom aan bedrijven en instellingen die goederen vervoeren met pallets.

In toenemende mate zien wij bestellingen van particulieren voor - doorgaans houten - pallets, meestal met het doel om er meubels van te maken of voor in de tuin of camping. Dit juichen wij natuurlijk van harte toe. Er zijn wel enige zaken waar u als particulier rekening mee moet houden bij het aanschaffen van pallets via 123pallets.

Lees onderstaande daarom goed door om teleurstellingen te voorkomen. Behalve voor pallets geldt dit in principe voor alle producten die u op 123pallets kunt aanschaffen.

 

Pallets voor particulieren

Kies de juiste pallets

Gebruik voor meubels zoals bedden e.d. bij voorkeur nieuwe pallets, deze zijn vaak het mooist. Tenzij u echt kiest voor het doorleefde karakter van gebruikt hout: kies dan voor gebruikte pallets. Deze kunnen wel vies en beschadigd zijn. De meest gekochte pallets door particulieren zijn de nieuwe europallet en de gebruikte europallet.

Pallets kunnen nat zijn

Houten pallets kunnen nat zijn bij aflevering. Gebruikte houten pallets worden doorgaans buiten opgeslagen. Ze kunnen dan nat worden door de regen. Ook nieuwe pallets worden wel eens buiten opgeslagen. Ook kunnen de pallets nat worden in transport. Natte pallets zijn doorgaans prima te gebruiken in logistieke processen dat is daarvoor geen enkel probleem (uitzonderingen daargelaten). Maar als particulier wilt u ze wellicht toch liever droog hebben. U kunt ze dan gewoon enige tijd laten drogen in uw huis of schuur. De kern van de pallet blijft namelijk wel droog.

Pallets kunnen vies zijn

Zowel nieuwe als gebruikte pallets kunnen (een beetje) vies zijn. Ook nieuwe houten pallets worden onverpakt vervoerd met een vrachtwagen, en kunnen dan een beetje vies worden. Voor normaal logistiek gebruik is dat geen probleem. Maar als u er meubels van wilt maken, houdt er dan rekening mee dat u de pallets misschien moet schoonmaken en opschuren.

Pallets kunnen ruw zijn

Pallets kunnen splinters, knoesten en andere scherpe kantjes bevatten. Als u een pallet gaat bewerken of inzetten voor persoonlijk gebruik, is het raadzaam deze eerst op te schuren en te ontdoen van oneffenheden.

Pallets kunnen afwijken van de foto

Hout is een natuurlijk materiaal. Iedere partij hout heeft weer andere kwaliteiten. Geleverde pallets kunnen daarom altijd afwijken van de foto. Zeker bij gebruikte pallets is dit het geval. Er kunnen kleine onvolkomenheden aan of op zitten die geen nadelige impact hebben voor de logistieke toepassing. We controleren niet of de pallet mooi is of niet is, wel of hij geschikt is voor hergebruik. Voor EPAL pallets hanteren we daarvoor de strikte normen van EPAL organisatie.

 

Levering van pallets

Transportkosten

Pallets passen niet in een pakketje. Sterker nog: pakketjes worden vaak vervoerd op pallets! Pallets worden vervoerd met zgn distributie Transport. Dit betekent dat een vrachtwagen uw bestelling speciaal voor u komt afleveren. Dat is natuurlijk duurder dan een pakketje. Er wordt dan betaald voor het aantal palletplaatsen dat de vracht in beslag neemt. En dat is voor elke stapel pallets….precies: 1 pallet! Of die palletplaats wel of niet gevuld is tot het dak (of de maximale stapelhoogte) maakt verder niets uit: de ruimte boven de pallet wordt voor u gereserveerd. De laagste transportkosten per pallet bereikt u dus door de maximale stapelhoogte te benutten. Voor Europallets is dat 19.

Levering

Onze vrachtwagens bezorgen alleen op werkdagen tijdens kantooruren. Standaard leveren wij binnen 2 werkdagen. Bij grote spoed kunnen we in overleg ook de volgende dag leveren. Wij weten van tevoren niet hoe laat de vrachtwagen bij u zal zijn. Zorg er dus voor dat u de hele dag thuis bent. Of laat iemand thuis zijn om de pallets in ontvangst te nemen. Er moet altijd getekend worden voor ontvangst.

Op de stoep afgeleverd

Wij leveren pallets bij u op de stoep af. De chauffeur kan u niet helpen met het naar binnen brengen van de pallets.

Wees thuis bij levering

Zorg dat er altijd iemand aanwezig is op de dag van levering. Als er niemand aanwezig is om de pallets in ontvangst te nemen zal de chauffeur door rijden. Mogelijk probeert hij het later op de dag nog een keer als hij toevallig in de buurt is, maar dat is eerder uitzondering dan regel. Als dat niet lukt zullen de pallets op een andere dag afgeleverd worden. De extra kosten voor deze extra levering zijn voor uw rekening.

Zelf ophalen mogelijk in overleg

Het is in overleg soms mogelijk om uw bestelling zelf op te halen bij één van onze depots. De meeste bestellingen verzenden wij vanaf ons hoofdkantoor in Son, vlakbij Eindhoven. Niet alle producten verzenden wij vanaf dezelfde locatie. Neemt u contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Pallets retourneren

Bedenktijd

Bevallen de pallets niet? Geen probleem. U kunt de pallets retourneren tot twee weken na levering. De transportkosten van de retourzending zijn echter wel voor uw rekening. U mag de pallets ook zelf komen afleveren bij het door ons aangegeven depot.

Omruilen

Heeft u bij nader inzien toch liever andere pallets? U kunt ze dan uiteraard omruilen. Binnen twee weken na levering kan dit. De transportkosten van zowel het ophalen als levering van de nieuwe pallets moeten wij echter in rekening brengen. Hierdoor kunnen uw kosten hoog oplopen. U kunt de pallets ook in overleg zelf omruilen bij het door ons aangegeven depot.